5.6.2017

John Jay high school

Moikka! Kesäloma on alkanut ja oon saanut tietää enemmän mun koulusta ja aika paljosta muustakin, joten aattelin nyt tulla päivittelemään että missä mennään. Tää postaus tulee käsittelemään lähinnä mun tulevaa koulua, kerron seuraavissa postauksissa lisää muista asioista. Mun jenkkikoulun nimi on siis John Jay High school, ja se sijaitsee vähän syrjässä San Antonion keskustasta, niinkuin mun tuleva kotikin. Koulu on kuulemma tosi lähellä hostien taloa, joten en tuu siis kulkemaan sillä kuuluisalla keltaisella koulubussilla, vaan meen kouluun kävellen :D Ihanaa että pystyn sitten ite liikkumaan koulumatkat, en oo niin riippuvainen kyydeistä. Koulun nettisivut oli aika suppeat, mutta Wikipediaan jos on luottaminen niin ainakin sen tiedän, että oppilaita on ihan sikana, yli 2800 tai jotain sitä luokkaa, ja sit koulun värit ovat sininen, hopea ja valkoinen.

Google Mapsin näkymä koulun sisäänkäynnistä!

Mun host perheellä on ollut kolme vaihto-oppilasta ennen mua, ja juttelin toisen heistä kanssa Facebookissa. Oli muuten ihan tosi kiva jutella jonkun sellasen kanssa, joka oikeesti tietää millasta siellä on, ja kysellä kaikkea. Hän kävi siis samaa koulua kun mihin mä nyt oon menossa, ja kertoi että kaikenlaisia kerhoja ja clubeja sun muita on Jayssa paljon. Urheilujoukkueita löytyy muun muassa track and fieldiin, golfiin, uintiin, jalkapalloon ja vaikka mihin muihin. Saa nähä mitä ite tuun sit siellä harrastamaan, mutta jonkun urheiluharrastuksen oon kyllä ajatellut aloittaa, jos se vaan mitenkään on mahdollista. Mua kiinnostais esimerkiksi track tai cross-country eli maastojuoksu, mutta katotaan paikan päällä sit tarkemmin. :)

Vielä en tiedä, tuunko olemaan koulussa junior vai senior. Yfu:n mukaan yleensä vaihtarit laitetaan junioreiksi, mutta se riippuu tosi paljon koulusta että miten on. Toivon mukaan se selviää pian. Myös kurssitarjonnasta oon kuullut jo hieman; Mun pitää ainakin ottaa Amerikan historiaa, matikkaa, enkkua ja jotain sciencea, esimerkiksi environmental science. Kuulostaa kivalta!

Host mom kertoi, että suurin osa oppilaista Jayssa on hispanics eli siis meksikolaistaustaisia, ja että se on sit taas ihan omanlaisensa kulttuuri, poiketen kuulemma suuresti siitä mihin oon tottunut. "It will be what you make it", kuulin, ja tähän oon asennoitunutkin. Se tulee olemaan suuresti mun omasta asenteesta kiinni, millasta koulussa on. Oon valmis! Aika jännää. Toivotaan että siellä ei kuitenkaan oo ihan Mean Girls –meininki.

Tollanen tosi iso koulu kuulostaa toisaalta kivalta, kun on paljon harrastusmahdollisuuksia ja tapahtumia ja muita. Toisaalta taas luulen, että isossa koulussa vaihtari (tai ylipäätään uusi ihminen) ei pistä kovinkaan paljon silmään, jollon joutuu todellakin vaan ite menemään juttelemaan ihmisille, että ne ei tuu oma-aloitteisesti sua jututtamaan. Plus että se on paikkanakin varmaan ihan huuuuge, eli varmaan ekat päivät menee nenä kiinni kartassa :D

Fiilis on edelleen innostunut! Tänään laskuri näyttää 64 päivää. Woop!

2 kommenttia:

  1. Mä meen kanssa kouluun mis on yli 2000 oppilasta, ja eniten pelottaa just se että kuinka paljon eksyn siellä!! :D Menee varmaan hetki totutella!

    VastaaPoista
  2. Jep! Mut eiköhän siitäkin selviä :)

    VastaaPoista