13.8.2017

Learning a new culture

Heippa! Siitä on nyt melkein viikko, kun tulin tänne Jenkkeihin, ja aika paljon on tapahtunut! Joka päivä on ollut niin paljon tekemistä, että en oo mitenkään ehtinyt, enkä edes halunnut tulla päivittämään blogia. Nyt on kuitenkin sellainen hetki, kun mun host vanhemmat on katsomassa viikottaista Game of Thrones -jaksoa (sarja jota ite en oo koskaan seurannut), niin mulla ei nyt erityisemmin oo tekemistä, joten ajattelin kirjoittaa pienen kuulumispostauksen. Here we go!


Pari kuvaa mun huoneesta! Tykkään mun huoneesta tosi paljon. Laukut on nyt purettu ja pikkuhiljaa tavarat alkaa löytää paikkansa, oon oppinut kuinka tuuletinta säädellään ja täyttänyt pöytälaatikot omilla tavaroillani. Mulla on tässä huoneessa kaksi ikkunaa ja korkea, pehmeä sänky. Näissä kuvissa näkyy mun työpöytä ja pari kivaa maalausta, jotka mun host mom on tehnyt! Mä ripustin seinälle ton kyltin, jonka kanssa mun host vanhemmat oli mua kentällä vastassa. Se on niin hieno! 


Mentiin heti ekana päivänä host momin ja kolmen "siskontytön", joista kaksi on pari vuotta mua nuorempia ja yksi 7v, kanssa Six Flags Fiesta Texas -huvipuistoon. Oli muuten sellasia vuoristoratoja että huhhuh :D mua vietiin melkein kaikkiin laitteisiin ja oh my goodness, olipahan oli vauhtia! Päivä oli tosi hauska, vaikka ilmahan oli tietysti todella kuuma. Mentiin kuitenkin aina välillä varjoon tai ilmastoituun kahvilaan tauolle, joten selvisin kuitenkin hyvin. Maistoin myös ensimmäistä kertaa funnel cakea! Se on siis tämä vähän tippaleipää muistuttava leivos tässä toisessa kuvassa, ja se oli niin hyvää!! Se oli aika pehmeää ja maistui aivan mahtavalta huvipuistopäivän päätteeksi. Mmm!


Ensimmäistä kertaa Chick-fil-A:ssa! Oon havainnut että se on ihan totta, kun sanotaan että Jenkeissä kaikki on tosi suurta. Siis katsokaa nyt tota cokistakin! Täällä on sellanen tapa, että juomaa tilataan aina tollanen valtava motillinen, ja sitä sitten kanniskellaan ympäriinsä ja juodaan päivän mittaan. Se onkin ihan tarpeen, koska tässä helteessä juominen on tosi tärkeetä... // Toisessa kuvassa on näkymä mun kotikadulta. Täällä näyttää tällä hetkellä oikein nätiltä, sillä juuri ennen mun saapumista täällä oli valtavia rankkasateita, joiden johdosta kasvit on nyt vihreitä ja lammissa on taas vettä. // Oon käynyt nyt parina aamuna juoksemassa, yrittäen totutella juoksemaan kuumalla ilmalla. Oon kyllä niin iloinen, että mun cross country-treenit tulee olemaan seitsemältä aamulla, sillä se on oikeesti ainoa aika vuorokaudesta jollon ulkona pystyy liikkumaan. Juokseminen on tuntunut kyllä hyvältä, on ollut ihanaa päästä liikkumaan täälläkin. // Perjantaina oli host momini äidin eli mun "grandman" 81-vuotissynttärijuhlat. Leivoin päivällä korvapuusteja ja vein ne sitten tuliaisena juhliin. Niistä tykättiin kovasti, jee! Myös Pandan lakua maisteltiin ja sekin kävi hyvin kaupaksi. Ilta oli muutenkin tosi kiva, tapasin paljon uusia sukulaisiani. Sain kertoa paljon juttuja Suomesta :)

Täällä nyt siis totutellaan uusiin tapoihin ja ympäristöön. Kun kaikki on uutta - ihmiset, ruoka, kaupunki, kieli, ilmasto, ihan siis valokatkaisijoista ja imureista lähtien kaikki on todella erilaista, niin vaatiihan se totuttelua. Tärkeintä on kuitenkin se, että mulla on täällä aivan mahtavia ihmisiä ympärillä, jotka välittää musta ja haluaa mun viihtyvän mahdollisimman hyvin. Fiilikset on tällä hetkellä tosi hyvät ja luulen, että tuun sopeutumaan tänne aika nopeasti. 

See ya!

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Ei vitsit oot kyllä huippu mahollisuuden saanut kun pääsit vaihtariksi! Mun sisko asui Texasissa, Austinissa melkein kaksi vuotta Au pair perheessä, itsekin kävin siellä vierailemassa parin viikon ajan ja tykästyin paikkaan hirveästi :) Me käytiin parin päivän reissussa Galvestonissa ja San antoniossa eläintarhassa ;) Mukavaa loppuaikaa sulle sinne ja nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja kiitos kommentistasi! Vähänkö siistiä, Austin kuulostaa kyllä kans kivalta kaupungilta.
   Ja hei kiitos, mä yritän todellakin nauttia joka hetkestä, sillä ei se mikään itsestäänselvyys ollu että tänne pääsin, ja aika tuntuu juoksevan ihan hirveetä vauhtia.

   Poista