16.9.2017

Pedernales Falls

Moi kaikki! Mä vietin viime sunnuntain näin nätissä paikassa! Lähdettiin siis host äidin, -siskon ja kolmen siskontytön kanssa päiväksi Pedernales Falls-nimiseen luonnonpuistoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä täältä San Antoniosta. Pedernales Falls on siis tälläinen joki-/putousalue, jossa tällä hetkellä on kyllä aika vähän vettä. Vesi oli kerääntynyt tollasiin altaisiin, ja siellä oli kiva kahlailla ja hyppiä kallioilla. Uida ei saanut tässä kohdassa, nimittäin tää paikka on tunnettu tosi äkillisistä "salamatulvista". Eli vesi voi täällä nousta ihan yhtäkkiä tosi korkealle, jos yläjuoksulla sataa paljon kerralla. Ja sillon kun sellainen tulva tulee, niin on tosi vaarallista olla vedessä, koska toi joki virtaa sillon voimakkaasti ja noihin altaisiin jää helposti loukkuun. Jäiks!

Siskontyttö Kenzie, joka on mulle oikeestaan kuin host sisko

Päivä oli aika kuuma, joten vesi toi mukavaa viilennystä. Pidettiin mukava piknik alueen reunalla, ja jatkettiin sitten matkaa hieman alemmas joen vartta. Sieltä löytyi vähän syvempi ja tasaisempi kohta, jossa sai uidakin. Ah, oli niin ihanaa päästä uimaan tuossa helteessä! Joen reunoilla kasvavissa puissa oli sellaisia köysiä, joissa keinuttiin ja hypittiin veteen. Parasta :) Mua kyllä vähän huvitti kaikkien suhtautuminen siihen veden lämpötilaan: se oli siis ihan lämmintä, siis varmaan +20°C, mutta kaikkien mielestä se oli silti ihan hirveän kylmää. Tuli mieleen ne kerrat, kun Suomessa ollaan menty heittämään talviturkit keväällä veden ollessa alle kymmenen asteista. Että ei hirveästi palellut tässä joessa! :)


Seuraavassa postauksessa hieman kuulumisia arjesta täällä, nyt halusin tulla jakamaan nämä kuvat kun niitä tuli otettua aika paljon. See ya!

Anna

4 kommenttia:

 1. Ooh, ihana reissu teillä :) mukava kun laittelet kuvia!

  VastaaPoista
 2. Vähänkö kivan näköinen paikka! Raahaapas kamera joskus mukaan kaupingillekin, haluun nähdä miltä siellä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Joo pitääpäs käydä ottamassa joku päivä hieman kuvia täältä. Downtownissa en oo vielä kertaakaan käynyt, mutta eiköhän sinnekin ehditä :)

   Poista