2.9.2017

School and cross country

Moi kaikki! Syyskuu on alkanut ja parin päivän päästä tulee kuukausi (!!) täyteen täällä Jenkkilässä! Ihan hullua, että mä olen tosiaan ollut täällä jo kokonaisen kuukauden - tuntuu, että ihan vastahan mä tänne tulin. Toisaalta kun muistelen viimeisiä päiviä Suomessa, se tuntuu myös ihan hirveän kaukaiselta ajalta. Koti-ikävältä mä en ole välttynyt, varsinkin ekoina viikkoina oli hetkiä jolloin Suomi ja kaikki tärkeät ihmiset on päälimmäisenä mielessä ja kymmenen kuukautta täällä tuntuu ihan ylitsepääsemättömän pitkältä ajalta. Mutta ei nyt vellota siinä, nimittäin tällä hetkellä fiilis on tosi hyvä ja elämä on lähtenyt rullaamaan ihan sujuvasti. Uudenlaiset arkirutiinit alkavat muodostua ja moneen asiaan, mitä alussa ihmettelin, oon jo ihan tottunut enkä oo enää niin pihalla kaikesta. :D

Pari kuvaa koulun cafeteriasta
Oon nyt kaksi viikkoa juossut koulun cross country-tiimissä, mikä on ollut kyllä tosi kivaa. Tykkään tosta lajista ihan mielettömästi, sillä juoksu on aina ollut musta kivaa ja oon sitä jo pidemmän aikaa harrastanut aina sillon tällön, ja nyt mulla on tosi hyvä tilaisuus kehittyä siinä lajissa ihan oikeasti. Treenit on rankkoja, aina saa laittaa itsensä likoon ihan sataprosenttisesti. Jälkeenpäin on kyllä aina niin mahtava voittajafiilis, oli treenit menneet sitten hyvin tai huonosti. Meidän tiimi on ihan huippu, treeneissä aina kannustetaan toisiamme ja se tekee rankoistakin treeneistä mukavia. Oon solahtanut osaksi meidän joukkuetta ihan sujuvasti. Nykyään kun aamulla tulen treeneihin, en ole enää se uusi ja ujo tyttö, vaan mulle moikkaillaan iloisesti ja oon itekin rohkeampi ja rentoutuneempi. Meillä on treenit joka arkipäivä ennen koulun alkua kello 7 alkaen, joten joudun heräämään aina tosi aikaisin. Iltaisin taas nukahdan ihan pakostakin aina ennen kymmentä, koska mun päivät on täällä aika pitkiä. :)

Tässä aikaisten aamujen rytmissä näkee koulumatkalla aina upean auringonnousun :)
Cross countryn lisäksi mä kuulun myös koulun track-joukkueeseen. Track on juoksua sekin, mutta siinä on enemmän vaihtoehtoja sen suhteen, mitä matkaa juoksee. On 100 m, 400 m, maili ja niin edelleen, sitten on viestit, joissa on eri matkoja niissäkin, sekä aita- tai estejuoksumatkat. Track -kausi, eli kisat ja muut alkaa varsinaisesti vasta joulu-tammikuussa, mutta me ollaan aloitettu treenailu jo nyt. Trackissa ainakaan tähän mennessä ei olla oltu yhtä tosissaan kun cross countryssa, siellä on vähän rennompi meininki, mikä on kyllä tosi kiva. Track-treeneihin kuuluu juoksun lisäksi myös kuntosalia ja muita treenejä. Yksi päivä tehtiin ihan killeri kehonpainotreeni, jossa oli burpeita, punnerruksia, sprinttejä ja vaikka mitä. Track-treenit on mulla aina viimesellä tunnilla, ja siinäkin meidän joukkue on tosi kiva.

Koulussa mun lukkari näyttää joka päivä tältä: aamulla xc-treenien jälkeen kiiruhdan Aquatic Science -tunnille, joka on siis maailman vesistöjä käsittelevää biologiaa. Se vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!! Toisena mulla on enkkua, mikä on ollut ihan supertylsää tähän mennessä. Sitten on Earth & Space, joka on mun toinen suosikkikurssi! Se on yksi harvoista kursseista, missä opettaja on ihan tosissaan ja siellä on ihan kunnon opiskelumeininki, ei mitään askartelua vaan oikeasti mielenkiintoista asiaa. Sen jälkeen U.S. History, mikä on ollut sanaston takia hieman hankalaa. Tuota aihetta kun en oo koskaan opiskellut, ja siellä tulee paljon hankalia sanoja mitä en oo koskaan kuullutkaan. Historian jälkeen mulla on matikkaa, ja kurssin nimi on Algebra 2. Se taas on ollut ihan naurettavan helppoa, sillä aiheena on olleet yhtälöt mitkä on Suomessa opittu jo yläkoulussa. Huoh. No sen jälkeen mulla on kuvista, mistä oon innoissani. Opettaja vaikuttaa tosi kivalta. Ja viimenen tunti on sitten se track, ehdottomasti aina päivän kohokohta cross countryn rinnalla!

Kouluelämää: treenien jälkeen aamupalaksi tacoja, äkkiä ennen tunnin alkua hotkittuna - maistui muuten tosi hyvältä :) // Oon oppinut täällä pitämään mekkoja ihan arjessakin // Lounaat on myös kivoja! Tässä pari kuvaa kun mentiin kavereitten kanssa yksi päivä Panda Expressiin lounaalle. Oli tosi kivaa, vaikka lopulta tuli vähän kiire keretä takaisin koululle.
Yksi asia, mistä oon yllättynyt täällä, on se, että luokassa oppilaat ei ollenkaan puhu toisilleen, vaan kaikki tuijottaa vain puhelinta kuulokkeet korvilla. Opiskelu ei ainakaan näitä mun kursseille osuneita nuoria kiinnosta pätkän vertaa, monet ei kiinnitä opettajaan mitään huomiota ja jotkut jopa nukkuu tunneilla. Kaikki on todella tympääntyneellä asenteella liikenteessä eikä ketään näytä kiinnostavan mikään muu kuin oma puhelin. Se on musta tosi outoa, ja sen takia en oo hirveesti ottanut kontaktia kehenkään näillä normikursseilla. Oon ihan älyttömän onnellinen, että päätin liittyä noihin urheilujoukkueisiin, sillä sieltä taas oon löytänyt tosi kivoja kavereita. Siellä kaikki on iloisia ja juttelee toisilleen, on positiivinen ja rento meininki ja voidaan pitää hauskaa yhdessä. Aquatic Science on ainoa normikurssi, missä on ihmisiä mun joukkueesta, ja siksi tykkään siitä niin paljon.

Tänään oli mun ensimmäinen cross country-kisa, ja tästä lähtien kisoja eli meettejä on joka lauantai. Kisoissa juostaan aina kolme mailia. Mun aika tänään oli huonompi kun mitä oon juossut treeneissä, ja se harmitti hieman. Iso syy siihen oli se, että meidän vuoro juosta oli vasta puoli kymmeltä aamulla, jolloin aurinko porotti jo täydeltä terältä ja lämpötila hipoi neljääkymppiä. Oon siis tottunut treeneissä juoksemaan sillon tosi aikasin aamulla, jolloin lämpötila on vielä oikein mukavan viileä. Mutta ei se mitään, päivästä jäi kuitenkin hyvä mieli, sillä oli kiva päästä näkemään millaista kisoissa on ja liikkua tiiminä ympäri kisa-aluetta. Ja oli mahtava tunne, kun loppusuoralla meidän koko tiimi oli huutamassa "Good job Anna!" ja tuulettamassa mulle! Motivaatio treenaamiseen on nyt tosi korkealla, sillä mä tiedän pystyväni paljon parempaan mitä tänään, ja treenitkin on maistuneet. Täältä tullaan!!

Näissä kuvissa näkyy meidän koulun kilpailuasu! Go John Jay Mustangs!! Oikeanpuoleinen kuva tämän päivän meetistä.
Urheiluntäyteinen uusi arki on siis lähtenyt käyntiin täällä USA:ssa, ja mä kyllä tykkään tosi paljon. Eiköhän tää tästä lähde ihan hyvin sujumaan, ja viikko viikolta syksy ja viileämmät ilmatkin lähenee, ja sen ansiosta tulee taas paljon kivoja juttuja mitä voi tehdä, kun ulkona voi oleskella mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti