4.10.2017

October is here

Moikka! Pitkästä aikaa postausta. Ajattelin tulla nyt kertomaan hieman viimepäivien kuulumisia. Täällä on tapahtunut paljon, joten huomautus heti tähän alkuun että tää postaus tulee olemaan tosi pitkä. :D Here we go! 

Aloitetaan viimeviikosta, joka oli meidän koululla Homecoming -viikko. Sitä juhlittiin monin tavoin, muun muassa niin, että joka päivälle oli erilainen pukeutumisteema ja koulun käytävät oli koristeltu myöskin eri teemojen mukaisesti. Maanantaina sai tulla yöpuvussa kouluun, ja tiistaina eri luokka-asteet pukeutui eri väreihin, meillä junioreilla se oli sininen. Keskiviikkona piti laittaa oman lempiurheilujoukkueen paita päälle, ja mä pukeuduin Spurs-paitaan. En siksi että kyseistä joukkuetta mitenkään erityisesti fanittaisin, vaan koska se oli ainoo teemaan sopiva paita minkä löysin :D Torstaina oli Disney -päivä, ja koko viikko huipentui perjantaina, jolloin teemana oli tietysti BLUE OUT eli meidän koulun värit! Kaikki pukeutui John Jay -paitoihin ja melkein kaikilla asuun kuului myös texasilaisen homecoming -perinteen mukaisesti tuollainen iso ruusuke eli homecoming mum. 
Paloma <3
Nää mumit on kuulemma ennen vanhaan ollut sellainen juttu, että poika antaa tämmösen tytölle ja siitä sitten tunnistaa ketkä on pari, mutta nykyään useimmat tekee omat ruusukkeensa itse ja niitä voi pitää kuka tahansa. Mun kaveri Paloma teki mulle ton mun mumin ihan ilman että edes pyysin (varmaan se arveli että ei tämmönen vielä vähän kuutamolla oleva vaihto-oppilas tajuaisi itse hommata sellasta, mikä oli kyllä ihan totta :D), mikä oli ihan huippukilttiä häneltä ja olin niin otettu kun sain ton perjantai-aamuna! Se oli niin hieno. Siinä oli mun nimikin ja kaikki, en kestä! Kannoin sitä ylpeänä koko päivän. :)

Perjantai-iltana oli sitten Homecoming game eli jenkkifutispeli, jossa meidän koulu pelasi Marshall Highschoolia vastaan. Tunnelma pelissä oli mahtava. Meidän koulu voitti ton pelin lukemin 45-6, eli voitte kuvitella että saatiin hurrata ja paljon. Istuttiin muutaman joukkuekaverin kanssa ihan eturivissä, mistä oli kyllä hyvät näkymät kentälle. En kyllä ymmärtänyt itse pelistä paljoakaan, vaikka kaverit yritti selittää mulle noita amerikkalaisen jalkapallon sääntöjä. Hauskaa oli kuitenkin!


Lauantai-aamuna lähdettiin sitten taas kukonlaulun aikaan kohti viikon kisaa. Mun kisa meni tosi hyvin, sillä juoksin mun kisa-ennätyksen kolmella maililla! Se sai kyllä hymyn huulille ja valmentajakin oli muhun tyytyväinen. Tosiaan mun aika on nyt parantunut yli kolme minuuttia ihan ensimmäisestä kisasta, on ihan huippua huomata kuinka oon kehittynyt juoksussa. Ihanaa!

Tähän aikaan aamusta, kun ihan puoliunessa raahautuu koululle, tuntuu aina siltä että tänään en varmasti juokse metriäkään... Mutta kummasti se mieli aina lämmittelyn jälkeen muuttuu ja yleensä treenit on lopulta aina oikein kivoja.

Nämä kaksi ylempää kuvaa on toissaviikolta, kun meillä oli lauantaina kisojen sijaan sellanen juoksutapahtuma koululla. Sen tarkoituksena oli siis kerätä rahaa meidän joukkueelle. Juostiin tunnin verran ympäri kampusta ja paljon vanhempia oli katsomassa. Juoksun jälkeen oli iso aamupala, jonka vanhemmat oli tehneet ja pelattiin myös porukalla frisbeetä. Tosi mukava aamu siis! :)

Takaisin tähän viikkoon, nimittäin lauantain meetin jälkeen oli vielä paljon ohjelmaa luvassa. Mentiin kotimatkalla tiimin kanssa porukalla aamupalalle Taco Cabanaan, mistä sai erittäin herkullisia tacoja! Illemmalla sitten kokoonnuttiin kaikki taas Gus Stadiumille, joka oli siis se sama stadion jossa se homecoming peli oli perjantaina. Täällä on tapana, että aina kun tuolla stadionilla on jonkun koulun peli, niin joku muu koulu on siellä tiskillä myymässä hodareita ja poppareita. Tänään oli siis meidän vuoro, eli koko joukkueen piti olla töissä koko ilta. Minä tosin jouduin lähtemään tuolta jo noin tunnin jälkeen, mikä aluksi harmitti hieman, mutta myöhemmin ei juurikaan: nimittäin meillä oli mun host äidin yllätyssynttärijuhlat! Ne pidettiin host siskoni talossa, joka oli koristeltu hienosti syksyisellä teemalla (mun host mom siis rakastaa syksyä, vaikka täällä Texasissa ei sellaista oikeesti edes tule).


Juhlat oli tosi kivat, oli kiva nähdä taas "sukulaisia" ja vaihtaa kuulumisia. Sain taas kertoa paljon juttuja Suomesta. Multa muun muassa kysyttiin oudoista suomalaisista ruoista, ja taisin järkyttää aika monia kuvaillessani mustaamakkaraa. Ne taitaa pitää meitä suomalaisia jonain vampyyreina nyt, sillä verimakkara oli ilmeisesti aivan käsittämättömän ällöttävä ajatus näille jenkeille, hahah :D

Sunnuntaina pääsin ensimmäistä kertaa käymään pumpkin patchilla. Pumpkin patch on siis tämmönen keskellä ei mitään sijaitseva tila, missä kasvatetaan kurpitsoja ja sinne mennään Halloweenin alla valitsemaan juuri ne oikeanlaiset kurpitsat talon koristelemiseen. Kurpitsojen lisäksi tällä farmilla on paljon muutakin tekemistä: muun muassa iso Texasin muotoinen maissilabyrintti, joka oli tosi sokkeloinen ja seinät niin tiheät, että eksyminen oli todella helppoa. Tässä labyrintissa oli ideana etsiä 12 kaupunkia, jotka oli sijoiteltu niin kuin ne oikeesti sijaitsee Texasin kartalla, ja rei'ittää sellainen lappu joka pisteellä. Jakauduttiin tiimeihin ja otettiin kisa, ketkä selvittää tehtävän nopeiten, ja minä ja Zoehan tietysti voitettiin. :D Hahah, no ei se kyllä helppoa ollut, koska siellä labyrintissa navigointi oli oikeesti tosi vaikeeta, kun joka mutka näytti ihan samalta. Mutta tosi hauskaa kuitenkin!

Jos luulitte, että kurpitsa näyttää aina oranssilta ja on pyöreän muotoinen, olitte väärässä :D Niitä kurpitsoja oli tosiaan erittäin monenlaisia, muun muassa tämä joka kasvaa alaspäin ja on aika mielenkiintoisen muotoinen.
Tässä koko porukka (paitsi host mom, joka otti kuvan), jolla oltiin matkassa! Meitä lähti siis mun host vanhemmat, -sisko ja siskontytöt ja muutamia muita sukulaisia. 
Koko päivä oli kyllä tosi kiva. Sää oli taas ihan sika kuuma - en tiedä tuleeko nämä helteet koskaan loppumaan. Mun host äiti rakastaa pumpkin patcheja, joten suunnitteilla on käydä vielä useammassa muussa paikassa nyt vielä ennen Halloweenia. I'm excited!! Ollaan jo host äidin kanssa suunniteltu mulle ja Alylle, Zoelle ja Kenzielle Halloween-asut valmiiksi, nimittäin se lähenee kovaa vauhtia.

Aika tuntuu muutenkin menevän nyt ihan hirveen nopeasti. Nyt on jo lokakuu ja kohta kaksi kuukautta jenkkielämää takana! Ihan huimaa... Meidän cross country-kautta on enää puolitoista viikkoa jäljellä, sillä ensiviikon lauantaina on kauden päättävä District Meet. Mulla on tästä kauden loppumisesta erittäin sekalaiset fiilikset. Toisaalta se harmittaa ihan kauheesti, koska cross country on ollut oikeesti parasta mitä oon täällä Jenkeissä tähän mennessä kokenut. Treenit ja kisat on niin kivoja, ja on ihan kamalaa että kohta aamut ei alakaan joka päivä tiimin kanssa hengaillessa. Mutta toisaalta mun kroppa alkaa olla oikeesti jo todella levon tarpeessa, onhan nyt jo se seitsemän viikkoa juoksua takana ja se alkaa kyllä tuntua. Onneksi kuitenkin jo joulukuussa alkaa sitten track-kausi, ja tosi moni meidän cross country -joukkueesta juoksee sitten myös trackia. En malta odottaa! Ei olla vielä coachin kanssa puhuttu, että mikä mun matka tulee trackissa olemaan, mutta mua kiinnostais hirveesti sprintit tai esim. 1 maili. Joka tapauksessa jotain hieman nopeampaa ja lyhempää kun kolme mailia, jotta pääsen kokeilemaan uusia treenejä. Oon niin innoissani!!

Ensi kertaan, kirjoittelen taas pian!

4 kommenttia:

 1. Oi että miten kivoja kuvia!! Pitäis itekkin muistaa ottaa vähän useammin kamera mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! Niinpä, mullakin tulee liian harvoin otettua isoa kameraa mukaan, vaikka sillä otetut kuvat on aina parhaita.

   Poista
 2. Olipa kiva lukea tämäkin postaus! Jään innolla odottamaan halloween kuvia sun asusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja joo, siitä tulee varmasti paljon kuvia. :)

   Poista