2.11.2017

Happy Halloween!

Moi kaikki! Halloween on nyt juhlittu, marraskuu on täällä ja ihan kohta tulee täyteen 3 kuukautta täällä Amerikassa. Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän laajemmin viime päivien kuulumisia. Siis asiaan!

Koulumatkamaisemia - täällä marraskuu ei suinkaan ole se pimein ja masentavin kuukausi, vaan ihan tosi nättejä kelejä on  nyt viimeaikoina ollut!

Pari viikkoa sitten perjantaina (20.10.) oli mun 17-vuotissynttäripäivä. Koko päivä oli oikein kiva! Aamulla availin Suomesta tulleita paketteja, niihin oli kiva herätä. Sain ison kasan Suomiherkkuja, muun muassa ruisleipää maistoin pitkästä aikaa ja oi miten maistui hyvältä. Myös koulussa muutama ihminen tiesi mun synttäreistä, mikä oli kivaa sekin :D Illalla sitten host perhe vei mut Magic Time Machine -nimiseen ravintolaan syömään, mistä nää kaksi ylläolevaa kuvaa on. Se oli aikamoinen kokemus, hyvällä tavalla siis! Ravintola oli siis siitä erikoinen, että siellä kaikilla tarjoilijoilla on joku rooli, jota niiden pitää vetää koko ajan, esim. meidän tarjoilija oli Lady Gaga. Koko paikka oli myös koristeltu hyvin mielenkiintoisesti. Mulla kun oli synttärit, niin mulle laulettiin paljon onnea vaan -laulu aika monesti ja niin kovaa, että varmasti koko ravintola kuuli :D Meidän piti myös tanssia ja laulaa Lady Gaga -biisejä ja muuta vastaavaa, hahah oli kyllä niin hauska ilta. Meitä oli siis mun host mom, kaksi host siskoa ja veli perheineen, eli suht isolla porukalla oltiin liikenteessä! 

Giordana and me :)
Viime lauantaina menin yhden meidän koulussa olevan tytön Halloween-juhliin. Menin sinne kahden muun vaihtarin kanssa, espanjalaisen Helenan ja italialaisen Giordanan. Mun host mom heitti mut jo iltapäivällä Helenan ja Giordanan talolle (ne asuu siis samassa host perheessä) ja valmistauduttiin yhdessä. Me kaikki pukeuduttiin Halloween-asuihin niinkuin asiaan kuului, ja niin oli muuten kaikki muutkin siellä bileissä pukeutuneet! Tykkäsin ite mun noita-asusta tosi paljon, se onnistui mun mielestä oikein hyvin.
Itse juhlat oli ihan kivat, ei mitään hullua kreisibailausta vaan enemmänkin kyseessä oli rento illanvietto. En tuntenut tuolta siis yhtään ketään paitsi ne vaihtarit joiden kanssa menin, vaikka kaikki olikin meidän koululaisia, haha. Mutta eipä se oikeestaan haitannut, pelattiin pingistä, biljardia ja korttipelejä tennispoikien kanssa ja tutustuinkin moneen uuteen ihmiseen illan aikana. Mukava ilta siis ja kannatti mennä, vaikka totta puhuen olihan se nyt aika jännittävää mennä kun en tosiaan tuntenut ketään. Mutta niinhän se menee, että elämä alkaa mukavuusalueen ulkopuolella :)


Sunnuntaina menin kaverini Desireen kanssa läheiseen malliin shoppailemaan. Mentiin shoppailemaan mulle pitkähihaisia, sillä täällä on nyt oikeesti alkanut ilmat kylmetä! Varsinkin tämä ja viimeviikko on olleet jossain 15-10'C -lukemissa, joo tiedän eihän se nyt kylmä oo, mutta tuntuu ihan hyytävältä näiden helteiden jälkeen. Täältä löytyy suunnilleen kaikki maailman vaatekaupat, miljoonakaupunki kun on kyseessä, mikä on kyllä aika kivaa. Mun lempparikaupat on American Eagle ja Hollister, niissä käytiin nytkin ja heti löytyi! Suunniteltiin myös että mentäisiin joku viikonloppu La Canterraan, joka on yksi tosi iso ja hieno shoppailualue toisella puolen San Antoniota.

No sitten se itse Halloween! Se oli siis toissapäivänä eli tiistaina 31.10. Koulussa monet oli pukeutuneet Halloween-asuihin, mutta minä en, koska en tajunnut että voisin kouluunkin pukeutua, kun ei siitä ollut mitään puhetta. :D Koulupäivä oli kuitenkin tosi kiva, käytävillä leijui mukava juhlatunnelma ja tuntui ihan perjantailta jostain syystä. Iltapäivällä host mom tuli hakemaan mut koulusta ja mentiin siitä suoraan mun host siskon talolle. Sinne tuli myös mun toinen host sisko perheineen ja myös mun host veli. Syötiin ensin koko porukalla dinner ja sen jälkeen lähdettiin koko porukka Halloween-asuihin pukeutuneina trick or treat -kierrokselle ympäri naapurustoa.

Tässä ollaan Alyn, Zoen ja Kenzien kanssa jonkun naapurin ovella. Kuten kuvasta huomaa, tää ja  useimmat muut talot oli tosi hienosti koristeltuja! Varsinkin pimeän laskeutuessa kadut näytti tosi hienoilta kaikkien valojen loistaessa pimeydessä.
Minä, Aly, Zoe ja Kenzie pimputettiin ovikelloja ja kerättiin ihan hirveät kassilliset karkkia. Melkein jokainen talo tässä naapurustossa oli valmistautunut tähän iltaan ja oli tosi kiva, kun paljon ihmisiä oli ulkona sekä keräämässä että antamassa karkkia. Rupateltiin naapureiden kanssa, käveltiin ympäriinsä ja bongailtiin paljon loistavia Halloween-asuja. Tosi mukava ilta siis! Kaiversin myös mun ensimmäisen kurpitsan edellisiltana, ja se laitettiin sitten muiden kurpitsojen kanssa meidän kuistille kynttilän valaisemana. Tuli aika hieno, vaikka itse sanonkin :D


Halloween täällä oli kaiken kaikkiaan oikein mukava kokemus. Se alkaa ehkä hiukan tulla jo korvista ulos, kun sitä on niin paljon nyt viimeisen kuukauden aikana hehkutettu täällä. Ja nyt kauppoihin on alkanut jo ilmestyä joulukoristeita... Sitä odotellessa :)

Viimeviikkojen teemaan on myös kuulunut juoksukielto, johon valmentaja mut määräsi, sillä mun polvi ja nilkat meni cross countryssa aika huonoon kuntoon.  Nyt viimeviikkoina oon siis ottanut hyvin rauhallisesti, jotta mun jalat ehtii parantua ennen varsinaisen track-kauden alkamista ja oon sitten valmis uusiin kisoihin! Ärsyttää kyllä ihan tosi paljon olla juoksematta tällä hetkellä, kun kaikki muut treenaa ja itse pitää vaan katsoa vierestä. Mutta ei enää kuin muutama viikko ja sitten mennään taas... En malta odottaa!

Täällä menee siis edelleen tosi hyvin. Koulussa on kivaa, kun on kavereita ja track-harkat (vaikka en tällä hetkellä juoksekaan) on varsinkin aina päivän kohokohta. Ja kohta on Thanksgiving ja viikonpituinen loma, jee! Monta kivaa juttua on tiedossa lähitulevaisuudessa, ja oon tosi innoissani niistä.

Terveisiä Suomeen, toivottavasti sielläkin menee hyvin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti