26.12.2017

My Christmas 2017

Moikka taas!

Joulu on nyt juhlittu, tuntuu hassulta miten se on nyt jo takana päin, nimittäin se tarkoittaa sitä että yksi rajapyykki, nimittäin vaihdon puoliväli alkaa olla käsillä! Ihan älyttömän hullua ajatella tuota faktaa, sillä aika on todellakin kiitänyt ihan huimaa vauhtia koko syksyn. Niin paljon on tapahtunut, ihan valtavasti siistejä, uusia, erilaisia, mielenkiintoisia juttuja on tullut koettua, nähtyä ja tehtyä. Oon vieläkin aika amazed by this! Että ihan todella nyt on jo puoliväli, että nyt aletaan olla lähempänä kotiinpaluuta kun tänne tuloa. Mitämitämitä! Missä välissä tää kaikki tapahtui? Ihan vastahan mä purin matkalaukut, tapasin juoksukaverit ekaa kertaa, itkin iltaisin sitä kun tuntui että ei tänne koskaan kotiudu. Ja kuinka väärässä olinkaan! Varsinkin nyt jouluna musta tuntui että oon ihan oikeesti saanut toisen perheen, ja mulla tulee aina olemaan täällä paikka johon palata. Jouluaatto ja joulupäivä oli ihan parhaita, ja vaikka ei mitään kovin ihmeellistä tehtykään, niin jotenkin aivan ihana fiilis tuli. Tuntui niin ihanalta olla juuri täällä, juuri näiden ihmisten kanssa - tuntuu että oon tosi kotonani täällä.


Joulu Amerikassa oli tosi erilainen kun Suomessa. Sellainen kunnon, luissa ja ytimissä tuntuva joulufiilis jäi puuttumaan, eikä se johtunut ainoastaan lämpimästä kelistä. Luulen, että kun ihan vasta oli Thanksgiving johon panostettiin tosi paljon, niin joulu jäi vähän sen varjoon. Joulu tuntuu täällä olevan enemmän kaupallinen, sitä että joulutunnelma luodaan värikkäillä valoilla ja kauppojen joululahjamainoksilla. Sellainen todellinen koko maan hiljentyminen ja rauhoittuminen joulun vieton kunniaksi puuttui, ja tajusin että se on yksi asia mitä rakastan Suomen joulussa! Täällä tuntui välillä että joulu on enemmänkin velvollisuus mikä pitää nyt saada juhlittua alta pois. 

Aattonahan täällä ei perinteisesti tehdä sen kummempia, sillä joulupäivä on se itse juhlapäivä. Meillä kuitenkin oli vähän suomalaisemman perinteen mukaisempi joulu, sillä kokoonnuttiin koko lähisuku tänne meille joulun viettoon jo aattona. Meitä oli mun kaikki host sisarukset, eli veli Chris ja siskot Amber ja Chelsea perheineen, sekä host äiti Jeanin vanhemmat. Suht isolla porukalla oltiin siis. Avattiin paljon lahjoja, minäkin annoin ja sain paljon paketteja mikä oli tosi kivaa. Yleisesti musta tuntuu, että täällä ainakin meidän perheessä annettiin enemmän lahjoja kuin mun suomiperheessä. Varsinaista jouluillallista meillä ei vielä aattona ollut, vaan pääosassa oli mun leipomat suomiherkut! Tein pipareita, joulutorttuja ja lusikkaleipiä, ja kaikki onnistui lopulta täydellisesti! (Vinkki kaikille jenkeissä suomalaisittain leipoville: piparit onnistuu myös siirapin sijaan melassista tehtyinä, ja rahkavoitaikinaan ei välttämättä tarvita rahkaa (vai onnistuiko joku muka löytämään sitä?! Target, Walmart ja H-E-B kaikki tutkittiin! Mua katsottiin todella oudosti kun yritin selittää maitorahkan käyttötarkoitusta) vaan käy myös blenderillä tasaiseksi ajettu raejuusto. :'D)

Myös tämmöinen kaveri oli mukana jouluvietossa <3 Host sisko Chelsean uusi koira.
Joulupäivänä herättiin uusissa joulupyjamissa, ja coachin lomalle tekemää treeniohjelmaa laiminlyöden nukuin kerrankin pitkään. Lähdettiin siitä sitten sama porukka aamupalalle host dadin veljen luo, ja vuorossa oli lisää lahjojen avausta ja lautapelien peluuta. 

Aly (vas.), Kenzie ja Zoe avaamassa kaikille kolmelle tullutta lahjaa :D
Aamupalan jälkeen palattiin kotiin pariksi tunniksi (saatoin mahdollisesti ottaa tunnin päiväunet..), jonka jälkeen lähdettiin sitten isovanhempien talolle jouludinnerille. Itse jouludinner oli hyvin samanlainen kuin Thanksgiving dinner, itseasiassa en tiedä poikkesiko se siitä yhtään mitenkään. Herkullista oli joka tapauksessa, pöytä notkui kaikenlaisista herkuista! Oli kalkkunaa, stuffingia (joka on siis uunissa paistettua leipää, joka on jotenkin muussattu, laitettu vuokaan ja maustettu erilaisilla kastikkeilla :D), bataattilaatikkoa, maissia, papuja, perunamuusia ja karpalohilloa (paljon).

Jälkiruoaksi oli jouluhalko!
Yritin opettaa muille kuinka sanotaan Hyvää Joulua suomeksi, ja en ollut tajunnutkaan miten vaikealta toi varmaan ulkomaalaisen korvaan kuulostaa! Erityisesti tuo lähes kokonaan vokaaleista koostuva Joulua-sana koettiin erittäin vaikeaksi sanoa, sain hyvät naurut sitä kuunnellessa. :D

She's so cute <3


Mun joulu oli tosi mukava, tosi erilainen kylläkin mutta tuntuupahan ne perinteiset riisipuurot ja graavilohet ensi vuonna sitten entistäkin paremmalta! Nyt ois edessä vielä viikko lomaa jonka jälkeen on koulussa aika pian monessa aineessa final exams. Mutta you know, tämän koulujärjestelmän tuntien en usko että niihin hirveesti tarvii opiskella joten ei nyt ajatella sitä. Lomalle mulla ei oo sen kummempia suunnitelmia. Tämä tapaninpäivä on otettu rennosti, kutsuin yhden kaverini meille hengaamaan ja katsottiin joululeffoja ja syötiin leftoverseja. Best! Vähän harmittaa että meillä ei oo harkkoja nyt lomalla, on nimittäin niin tylsää juosta yksin. En tajua, miten ennen tänne tuloa kävin useimmiten aina juoksemassa yksin! En tiedä osaanko sitten joskus enää mitään tehdäkään ilman korvan juuressa huutavaa coachia. :D Uskokaa tai älkää, vaikka se joskus niin ärsyttääkin, niin valmentajan silmän alla ja tiimin kanssa treenaaminen on nykyään musta se mieluisin tapa liikkua, vaikka aiemmin aina ajattelin tykkääväni ihan päinvastaisesta. Anyways, treenijutut sikseen, nyt on loma ja saa ottaa vähän rennommin - ihanaa! 

Mukavia joululomia sinne Suomeenkin! Oon varma että kevät tulee menemään vähintään yhtä nopeasti kun syksy. En tiiä mitä siitä ajattelen :D

Kirjoittelen taas pian, see ya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti